KESÄKOKOUS 2017 (17.7.2017)

Alahärmän Metsästysseura kesäkokousti Huhtamäessä

 

Alahärmän metsästysseura ry:n kesäkokous pidettiin perjantaina 27. Heinäkuuta Huhtamäen vanhalla kyläkoululla. Kesäkokouksen puheenjohtajana toimi Pekka Keltto ja sihteerinä Asko Peltola.

Ääntenlaskijoiksi valittiin Mari Mantere ja Joni Hautanen  sekä pöytäkirjantarkastajiksi Sami Erkkilä ja Katariina Kojonen.

Yhdistyksen uusiksi jäseniksi hyväksyttiin Terhi Karhukorpi, Santtu Keltto, Jere Mattila, Kimi Mattila, Marko Liinamaa, Antti Peltokangas, Santtu Hirvelä, Maiju Luukkinen. Matti Kojosen eronpyyntö seurasta hyväksyttiin.

Koemaastot rauhoitetaan koirakokeiden ajaksi tarvittaessa koirajaoston sekä johtokunnan sopimuksen mukaan.

 

Kokouksessa päätettiin alkavan kauden metsästyksestä seuraavaa:

*Hirviluvat todettiin tuleen anotun mukaisena takaisin, eli Alahärmän Metsästysseura 62 kpl, luvan hakija Pekka Alaviitala.

*Kyyhky 10.8 ei saaliskiintiötä (Viljapeltoja ei tallata, eikä moottoriajoneuvoilla sotketa peltoteitä eikä varsinkaan pellolla)

*Sorsa 20.8 klo 12.00 ei saaliskiintiötä

*Metso ja Koppelo rauhoitettu

*Teeri 1 musta (Peltoalueet rauhoitettu)

*Metsäjänis saaliskiintiö 4 kpl

*Rusakko ei saaliskiintiötä

*Riekko rauhoitettu koko piirin alueella

*Peltopyy saaliskiintiö 3 kpl

*Fasaani 10.9-30.11 ei saaliskiintiötä

*Kauris saaliskiintiö 25kpl, kevätpukkijahdista päätetään kevätkokouksessa, aina jahtiin lähtiessä ilmoitus ennen klo 21 sekä metsästysase Pekka Alaviitala 0504930019 joen itäpuoli ja Asko Rannanjärvi 0503421710 joen länsipuoli, toisen ruokintapaikalle meno kielletty ilman ed. lupaa, kaatoilmoitukset yhteyshenkilöille tai itse omariista, kiintiö 1 kpl jäsen.

Muu riista asetusten mukaan ja tulevaa Metsästäjäin lehteä sekä www.riista.fi tulee seurata jos metsästysaikoihin tulee poikkeuksia. Teroitettiin kokousväkeä että lain mukaan metsälle lähtijä on velvollinen aina tarkistamaan metsästysajat ja kiintiöt sekä rauhoitusalueet ennen jahdin aloittamista!!

Alahärmän Metsästysseuran rauhoitusalueet ovat seuraavat:

  • Näsin-, Pesolan-, Ylisen- ja Kojolanmäki.
  • Mutkanmäen ja Holmanmäen alue, Kunnarin luoma Vaismaan kuivaajalta Lapuan jokeen asti.
  • Metsäkanalinnut rauhoitettu peltoalueilta.
  • Metsäkanalintu metsästykseltä rauhoitetaan ns. Haarakankaan ja Roisman alueet; eteläraja Voltti-Kortesjärvitie, länsiraja Perkiönmäestä voimalinjaa seuran pohjoiseen rajaan asti, pohjois- ja itärajat samat kuin seuran rajat.
  • Sorsastukselta rauhoitetaan Lapuanjoki Pirin sillalta 1500m etelään Filppulan saarelta pohjoiseen Jouko Kalijärven kohtaan. Voltissa Väinö Mattilan kohdasta velj. Palon kohtaan. Polijoki Lapuanjoelta valtatie 19 kohtaan on myös rauhoitettu. Auvinlahdentien ja radanvälinen alue Kunnarin luomasta Markkulan kylässä.
  • Natura alueella metsäkanalinnut rauhoitettu ja rautahaulit kielletty.
  • Kilpa 2017 SM-Jäniskokeet rauhoitetaan metsäjänis marraskuun 13 päivään asti Pömpeli, Riitakorpi/Ropoonen)

Rauhoitusajoista päätettiin seuraavaa.

*Fasaani rauhoitettu 1.9-9.9 ja 1.12-28.2

*Jouluaatto ja päivä rauhoitettu

Seuran päiväkortin hinnaksi päätettiin 15 € ja niitä voi lunastaa johtokunnanjäseniltä

Pienpetosopimukset ovat voimassa naapuriseurojen kanssa

Hirvijahdin aloituskokous on Haaruksessa 15.9.2017

Metsästyksenvartijat tulevat tekemään valvontaiskuja syksyn aika seuran alueella.

Kokouksen puheenjohtaja kiitti kokousväkeä rakentavasta keskustelusta, tästä on hyvä jatkaa lakien ja asetusten mukaan. Seuran tekstiviestit haluavien pyydetään ottavan yhteyttä sihteeriin. Kokouksesta lisää www.alaharmanms.fi

Alahärmän Metsästysseuran sihteeri Asko Peltola.

 

Fasaani 10.9. – 30.11.  (rauhoitus 1.9.-9.9 ja 1.12.-28.2.)

Kauris 25 kpl, kevätpukkijahdista päätetään talvikokouksessa. Ilmoitus jahtiin lähdöstä klo 21 mennessä edellisenä päivänä Pekka Alaviitalalle 0504930019 joen itäpuoli ja Asko Rannanjärvi 0503421710 joen länsipuoli. Ilmoita myös millä aseella jahdissa.Toisen ruokinta paikalle ei saa mennä ilman lupaa kyttäämään. Kaatoilmoitukset yhteishenkilölle tai itse omariistan kautta. Kiintiö 1 kpl jäsen. Muista laki ja hyvät metsästystavat, jos vapaa jahti ei onnistu niin palataan taas kokonaan yhteisjahtiin!

Kyyhky 10.8.

Metso ja koppelo rauhoitettu.

Metsäjänis 1.9. Kiintiö 4 (neljä).

Peltopyy 10.9. Kiintiö 3 (kolme).

Riekko rauhoitettu.

Rusakko 1.9. Ei kiintiötä.

Sorsa 20.8. alkaen klo 12.00.

Teeri 10.9. Kiintiö 1 (yksi) musta, peltoalueet rahoitettu.

Muu riista lakien ja asetusten mukaisesti. Tarkista metsästysajat ennen jahtiin lähtöä Suomen Riistakeskuksen sivuilta www.riista.fi

Jouluaatto ja-päivä rauhoitetaan metsästykseltä. Koemaastojen rauhoittamisesta koirakokeiden ajaksi on tehty erillinen päätös, päiväkortin hinta 15 €, niiden myyjinä toimii johtokunnan jäsenet tai maksat seuran tilille FI6847401020002924 viestikenttään isännän ja vieraan nimi.(Vieraan mukana oltava seuran jäsen. Vieraiden saama saalis on kyseisen isännän kiintiöstä pois.)

 

Varsinaiset rauhoitusalueet:

Näsin-, Pesolan-, Ylisen- ja Kojolan mäet.

Mutkanmäen ja Holmanmäen alueet.

Kunnarinluoma Vaismaan kuivaajalta Lapuanjokeen asti:

 

Muuta huomioitavaa:

Metsäkanalinnut rauhoitetaan peltoalueilta.

Metsäkanalintujen metsästykseltä rauhoitetaan ns. Haarakankaan ja Roisman alueet: Eteläraja Voltti-Kortesjärventie, länsiraja Perkiömäestä voimalinjaa seuran pohjoiseen rajaan asti, pohjois- ja itäraja samat kuin seuran rajat.

Sorsastukselta rauhoitetaan Lapuanjoki Pirin sillalta 1500 m etelään Filppulan saarelta pohjoiseen Jouko Kalijärven kohtaan. Voltissa Väinö Mattilan kohdasta veljekset Palon kohtaan. Polijoki Lapuanjoelta valtatie 19n kohtaan sekä Auvinlahdentie ja radan välinen alue Kunnarin luomasta Markkulan kylässä.

Kilpa 2017 SM-Ajokoe rauhoitus 13.11.2017 asti rauhoitus jänikseltä Pömpeli ja Riitakorpi/Ropoonen.

 

Roisman ja Haarakankaan alueella on koirakokeiden järjestäminen ja koirien kouluttaminen sallittua.

 

Natura-rauhoitusalueella on kielletty

–        metsäkanalintujen metsästys

–        rautahaulien käyttö

–         avotulen teko

Seuralla ei myöskään ole metsästysoikeutta ns. Lillbackan alueen jokirannassa.

 

Lisäksi:

–       Metsälle lähtiessä on katsottava mihin ja miten kulkuneuvonsa pysäköi sekä vilja- ja heinäpelloille asetetaan ehdoton kulkukielto moottoriajoneuvolla ja hylsyt on kerättävä maastosta pois.

–       Metsästäjän tulee kiinnittää erityistä huomiota ampuma-aseen turvalliseen käsittelyyn

–       Kuljeta asetta aina moottoriajoneuvossa lataamattomana suojuksessa. HUOM. Aseen kuljettaminen moottoriajoneuvossa maastossa!

–       Metsästäjän tulee käsitellä saatu saalis asianmukaisella tavalla.

–       Riistanruokinta- ja haaskapaikkojen perustamiselle on aina saatava kyseisin maanomistajan lupa. Haaskoina ei lain mukaan saa käyttää maatilan eläimiä. Ruokintaan tarkoitettua puhdasta viljaa saa Matti ja Reino Rintaselta.

–       Erityisesti painotetaan, että sovittuja rauhoitusalueita on noudatettava. Koiran irtipito lakien mukaan.

 

Metsästyskauden aikana tullaan järjestämään valvontaiskuja seuran alueella.

 

Yhteisjahteja pidetään entisen tavan mukaan. Niiden ajankohdista, niin kuin muistakin yhteisistä tapahtumista ilmoitetaan Komiat-lehden seuratoimintapalstalla ja tekstiviestillä.

 

Tarvittaessa lisätietoja rauhoitusalueista voi ottaa yhteyttä Pekka Alaviitalaan puh. 0504930019 tai metsästys-seuran johtokunnan jäseniin. Alueet  on merkitty Omariistassa! , liity omariistaan se helpottaa metsästystä!

 

Pienpetosopimus naapuriseurojen kanssa on yhä voimassa.

 

Nettisivut

Seurallamme on käytössä nettisivut osoitteessa http://www.alaharmanms.fi/

Näiltä sivuilta löydät seuraamme ja Härmän RHY:n toimintaa koskevat ajankohtaiset tiedot ja kontaktit.