ALAHÄRMÄN METSÄSTYSSEURA PÄÄTTI KAUDEN 1.8.2019 –31.7.2020 METSÄSTYKSESTÄ (2.8.2019)

Alahärmän Metsästysseura päätti kauden 1.8.2019 –31.7.2020 metsästyksestä

Fasaani asetusten mukaan.

Kauris 30 kpl, 15 kpl itäpuoli ja 15 kpl länsipuoli rajana Lapuanjoki , ilmoitus kaadosta heti Jari Salmiselle viestillä 0503605240 nimi, kauris ja kummalta puolelta kaato ja viikon sisällä omariistaan kaatoilmoitus ampujalta! Jäsen saa kaataa 1 kpl (kiintiö on henkilökohtainen) Ei enää ennakkoilmoitusta jahtiin lähdettäessä. Välttäkää reviiripukkien ampumista! Ruokintapaikalta metsästäminen on kielletty! Tarvittaessa lisätietoja kiintiön täyttymisestä ja muuta kaurisjahtiin liittyvästä Erkki Kyrönperältä ja Jari Salmiselta. Nettisivuille pyritään myös laittamaan tietoa tarvittaessa.

Kyyhky 10.8.

Metso ja koppelo rauhoitettu.

Metsäjänis 1.9. Kiintiö 4 (neljä).

Peltopyy 10.9. Kiintiö 3 (kolme).

Riekko rauhoitettu.

Rusakko 1.9. Ei kiintiötä.

Sorsa 20.8. alkaen klo 12.00.

Teeri 10.9. Kiintiö 1 (yksi) musta tai harmaa, peltoalueet rahoitettu.

Valkohäntäpeura 2kpl aloituskokous Haaruksen majalla 6.9.2019 ampumakoe suoritettuna jos kiväärillä tai jousella metsästys

Hirvi 50 kpl aloituskokous Haaruksen majalla 13.9.2019 klo 19.00 ampumakoe suoritettuna ja kaksi harjoituskertaa rhyn radalla harjoituspäivinä.

Muu riista lakien ja asetusten mukaisesti. Tarkista metsästysajat ennen jahtiin lähtöä Suomen Riistakeskuksen sivuilta www.riista.fi

Jouluaatto ja-päivä rauhoitetaan metsästykseltä. Koemaastojen työskentelyrauhan takaamiseksi koirakokeiden ajaksi on tehty erillinen päätös, päiväkortin hinta 15 €, niiden myyjinä toimii johtokunnan jäsenet tai maksat seuran tilille FI6847401020002924 ennen metsästystä, viestikenttään isännän ja vieraan nimi sekä päiväkortti ajankohta.(Vieraan mukana oltava seuran jäsen. Vieraiden saama saalis on kyseisen isännän kiintiöstä pois.)

 Varsinaiset rauhoitusalueet:

Näsin-, Pesolan-, Ylisen- ja Kojolan mäet.

Mutkanmäen ja Holmanmäen alueet.

Kunnarinluoma Vaismaan kuivaajalta Lapuanjokeen asti:

Muuta huomioitavaa:

Metsäkanalinnut rauhoitetaan peltoalueilta.

Metsäkanalintujen metsästykseltä rauhoitetaan ns. Haarakankaan ja Roisman alueet: Eteläraja Voltti-Kortesjärventie, länsiraja Perkiömäestä voimalinjaa seuran pohjoiseen rajaan asti, pohjois- ja itäraja samat kuin seuran rajat.

Sorsastukselta rauhoitetaan Lapuanjoki Pirin sillalta 1500 m etelään Filppulan saarelta pohjoiseen Jouko Kalijärven kohtaan. Voltissa Väinö Mattilan kohdasta veljekset Palon kohtaan. Polijoki Lapuanjoelta valtatie 19n kohtaan sekä Auvinlahdentie ja radan välinen alue Kunnarin luomasta Markkulan kylässä.

Roisman ja Haarakankaan alueella on koirakokeiden järjestäminen ja koirien kouluttaminen sallittua.

Natura-rauhoitusalueella on kielletty

–        metsäkanalintujen metsästys

–        rautahaulien käyttö

–         avotulen teko

Seuralla ei myöskään ole metsästysoikeutta ns. Lillbackan alueen jokirannassa.

Lisäksi:

–       Metsälle lähtiessä on katsottava mihin ja miten kulkuneuvonsa pysäköi sekä vilja- ja heinäpelloille asetetaan ehdoton kulkukielto moottoriajoneuvolla ja hylsyt on kerättävä maastosta pois.

–       Metsästäjän tulee kiinnittää erityistä huomiota ampuma-aseen turvalliseen käsittelyyn

–       Kuljeta asetta aina moottoriajoneuvossa lataamattomana suojuksessa. HUOM. Aseen kuljettaminen moottoriajoneuvossa maastossa!

–       Metsästäjän tulee käsitellä saatu saalis asianmukaisella tavalla.

–       Riistanruokinta- ja haaskapaikkojen perustamiselle on aina saatava kyseisin maanomistajan lupa. Haaskoina ei lain mukaan saa käyttää maatilan eläimiä. Ruokintaan tarkoitettua puhdasta viljaa saa Aulis Suomalaiselta.

–       Erityisesti painotetaan, että sovittuja rauhoitusalueita on noudatettava. Koiran irtipito lakien mukaan.

Metsästyskauden aikana tullaan järjestämään valvontaiskuja seuran alueella.

Yhteisjahteja pidetään entisen tavan mukaan. Niiden ajankohdista, niin kuin muistakin yhteisistä tapahtumista ilmoitetaan Komiat-lehden seuratoimintapalstalla ja tekstiviestillä.

Tarvittaessa lisätietoja rauhoitusalueista voi ottaa yhteyttä Erkki Kyrönperään puh 0400808546 tai metsästys-seuran johtokunnan jäseniin. Alueet  on merkitty Omariistassa! , liity omariistaan se helpottaa metsästystä!

Pienpetosopimus naapuriseurojen kanssa on yhä voimassa.

Nettisivut

Seurallamme on käytössä nettisivut osoitteessa http://www.alaharmanms.fi/

Näiltä sivuilta löydät seuraamme ja Härmän RHY:n toimintaa koskevat ajankohtaiset tiedot ja kontaktit.